Boktips; Boktjuven-Markus Zusak.



OMG! Läs den!
Alltså, den här boken... OJ! Läste ut den förra veckan och jag höll på att dö för att den var slut. Livet kändes inte bra längre... nejdå, men den var såå bra!

Den här boken handlar om flickan Liesel Meminger som blir placerad i en fosterfamilj under andra världkriget. Hennes mamma är bortförd till ett koncentrationsläger och hennes lillebror dog på resan dit. Liesel är en boktjuv som stjäl från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek och var hon än kan finna böcker. Dem delar hon med sina grannar när bomberna faller och med juden som göms i hennes källare.

Den här boken handlar om SÅ mycket mer än beskrivningen säger. Jag grät fler gånger och ville inte läsa ut den för att den skulle ta slut. Men jag var bara tvungen! Man får förlja Liesels liv på Himmel straße och hennes kärlek till familj och vänner och de små äventyren hon ger sig ut på och allt hon ser. 
Jag älskar alla karaktärer och författarens sätt att skriva. Troligtvis en av de bäst skrivna böcker jag läst. Han får en att både skratta och gråta.
Jag ber på mina bara knän att ni ska läsa den!
Puss&Kram  

Ut på äventyr.

Har den senaste veckan gått och längtat till idag, påsklov!! Och snart blir det konsert igen! Wiie!
Puss&Kram


Lite bilder från veckan.

Igår var jag på hungerspelen och den var jättebra! Har haft världens bästa helg!
Här kommer lite bilder!
Puss&Kram


Kär i känslan av lycka.

Sitter på den nyrengjorda altanen och läser en bra bok, i mina nya solglasögon från Gina, steker med hunden. Jag måste säga att känslan från igår sitter i. Jag är fortfarande lika glad. Och snart kommer pappa hem från stockholm, lite fjantigt kanske, men jag har saknat honom! Ha en fin dag!
Puss&Kram

(tog några snygga bilder på mig själv och hunden, är vi inte bedååårande?)


Musikal&människor.

Ååhh! Har haft bästa kvällen på länge! Har haft bästa dagen på länge! Musikalen vi såg var skönheten&odjuret, asså jag är kär i känslan! Vill bara skutta omkring och sjunga. Är alldeles varm och glad! Bara myser omkring! Det kallas lycka! Och att få uppleva't med mina fina vänner är underbart! Åhh! Hoppas alla mår så awesome som jag!
Puss&Kram


Sol!

Alla har säkert lagt märke till att hela Sverige älskar solen, men jag tänker iaf påminna er! Det är sooool!! Älska!! Och ikväll ska jag och mina fina vänner på musikal, livet är mycket fint just nu!
Puss&Kram


Drawing.

Har precis gjort det värsta provet i mitt liv. Är helt slut i huvudet. Nu ska jag göra inget. Denna ritade jag igår, blev inte nöjd med munnen. Haha nån som ser vem det ska föreställa?? Jag slår er på näsan om ni tror att det är en kille!
Puss&Kram


Update: fanfanfanfanfanfanfan...

Fanfanfanfanfanfanfanfanfanfanfan...
Assåååååååååå neeeej!!!! Jag glömde skolboken i skolan!!! Och vi har prov imorgon!!!! FAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNN!!!!!
Ursäkta språket...


I hope that you catch me, cause I'm already falling.

Den här dagen verkar aldrig ta slut. Har precis återhämtat mig från en näradödenupplevelse. Det va fiskgratäng i skolan så min lunch bestod av en knäckemacka. Väldigt energigivande. Nu har jag suttit en stund och kollat in mina fötter, tar sats för en hel eftermiddags plugg. Måste verkligen börja nu, ska till gitarren senare. Bjuder på några bilder från dagen.
Puss&Kram


Ingen träning.


(Mycket gammal bild)

Sitter just nu och deppar. Har precis insett att jag KAN inte träna. Sträckte nämligen låret i söndags på träningen, men tänkte att det inte var något farligt. Men sen kom jag och tänka på förra gången jag sträckte låret. Och det blev ju inte så bra när jag började träna igen för tidigt. Jag vill absolut inte att det ska hända igen, så då får jag snällt och stilla hålla mig lugn några dagar och sen testa lite lugnt. Det va de order jag fick från pappsen iaf... 
Depp...
Puss&Kram 

Plugg.



Sitter här och försöker verkligen att inte driva iväg mot gitarren, facebook och roligare saker. Svårt som attans! Har precis skrivit lite på en läslogg och nu ska jag, SKA JAG, plugga vidare på So'n då vi har prov på torsdag. Önska mig lycka till!
Puss&Kram 

Nymålade naglar.

Finaste färgen och min favorit från depend.
Puss&Kram


Myser.

Ligger och myser efter en ganska så bra dag! Gick hem tidigt från skolan för att sen åka och ha genrep med gitarren. Spelade i två timmar, paus och sen var det konsert! Kul! Nu ska jag fortsätta att mysa! Ha en bra kväll!
Puss&Kram


Shopping på stan.

Efter skolan åkte jag och eve direkt till stan och åt på donken för att sedan shoppa lite. Tog en fikapaus också. Fick med mig ett skrivblock från lagerhaus, två tubtoppar från vero moda, ett par trosor.
Såg även komikern soran Ismail, eller vad han nu heter! Coolt va???
Nu ska jag dyka ner i franskaboken. Eftersom vi har prov imorgon och jag inte har börjat än.
Puss&Kram


En liten sak som kallas våren.



Måste bara säga att det är SJUKT hur mycket bättre man mår när solen kommer tillbaka. Inser nog inte hur mycket jag har saknat lite värme! På vintern är allt så mörkt. Nu känns allt så mycket lättare! Härligt, hoppas på mycket sol i vår!
Puss&Kram

Do you remember the stories I used to tell you.



Sitter här och varvar plugg med gitarrspelande. För att vara ärlig ska jag väl säga att det mest blir gitarr. Idag hade vi nationella i Fysik och sen har jag haft matte, franska och fotboll. Nu ska jag ladda upp till nästa träning som börjar halv nio.
Händer ganska mycket nu! Det är mycket fotboll, gitarr och dessutom toppas det med mycket i skolan. Det känns verkligen som om man tar i från tårna nu i slutet och det sista lilla är kvar! Gud va jag längtar till avslutningen och sommarlovet! 
Puss&Kram

Bilder från dagen.

Lite bilder från dagen i skolan. Nu ska jag plugga och senare ikväll skuttar jag iväg mot gitarren, det blev en extra repition för att allt ska sitta på fredag och lördag då vi ska ha konsert.
Puss&Kram


I hope you see right through my walls.

Ny vecka med nya saker att ta tag i. Har idag solat i vårsolen, pluggat, gått ut på prmienad med vovvisen och spelat gitarr. Har fått ett jätteroligt solo som jag ska spela. Så jag är jättetaggad! Åt pannkakor också, så det kan knappast bli bättre. Hoppas alla mår så bra som jag! Nu ska jag förstöra stämningen med att plugga!
Puss&Kram


Bra läsning.

Sitter just nu och läser senaste numret av solo mode. Älskar den tidningen!

Svar på kommentar:
vart i alperna var du? :) var du i italien, dolomiterna??
Jajamensan det var jag!

Puss&Kram


Ny detalj i rummet.

Fick en fin liten ask av mamma som nu fylls av mina nagellack. Tack mamsen!
Puss&Kram


Bilder från dagen.

Har varit på gitarrträning hela dagen. Kul men nu är jag väldigt trött. Har även träffat min gudfar som jag inte träffat på några år, bakat muffins och kollat på melodifestivalen.
Vad tyckte ni om vinnaren?
Puss&Kram


Lite bilder.

Mieteks bok och en namnsdagspresent/souvenir från alperna.
Puss&Kram


Senaste.

Dålig uppdatering på senaste tiden, men ska försöka ta igen det! Den här veckan har jag lyssnat på mietek grocher som jag aldrig glömmer (han överlevde flera koncentrationsläger). Har även spelat gitarr, tränat och pluggat. Mycket plugg nu men försöker hinna med så mycket som möjligt. Ha det fint!
Puss&Kram


Svensk klassiker.

Schlager och dipp.
Puss&Kram


Blommigt.

Klädd för fest, åker upp på stan en sväng innan och köper lite och spelar gitarr. Puss&Kram


På gång.

Har varit sjuk hela veckan nu och har varit ganska så rejält dålig. Väldigt hög feber kanske förklarar saken. Iaf så känns det bättre nu och imorgon tänker jag gå till skolan.
Puss&Kram


RSS 2.0